Veelgestelde vragen Kroegentocht Nederland

1. De kroegentochten


 Wanneer en hoe laat zijn kroegentochten te lopen?
Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag kun je een kroegentocht lopen in een van de steden die op onze website vermeld staan. De drankkaarten zijn geldig vanaf 20:30u tot de cafés sluiten. Wil je al in de middag starten? Vraag dit even aan via de mail zodat we met de cafés in overleg kunnen gaan.

 Waar kan ik de benodigdheden voor de kroegentocht ophalen?
Iedere stad heeft een startcafé waar op de avond van de kroegentocht de drankkaarten opgehaald dienen te worden. De adressen van de startcafés zijn terug te vinden bij 'Adressen startcafés'. Vergeet niet om de factuur, het betalingsbewijs en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

 Kan de toegang tot een café mij ontzegd worden?
Ieder café hanteert dezelfde huisregels als normaal. Indien je niet aan de deze huisregels voldoet, kan de toegang je ontzegd worden. Denk hierbij aan de minimumleeftijd of dronkenschap. In het bezit zijn van een drankkaart betekent geen voorrang op een eventuele rij. Uiteraard doet ieder café haar uiterste best om de groep in zijn geheel binnen te laten, maar er kunnen geen garanties gegevens worden.

 Gaat er een gids mee?
Er gaat geen gids mee tijdens de kroegentocht. Dit is tevens een van de redenen waarom de prijs voor een kroegentocht zo aantrekkelijk is. Wel krijg je een plattegrondje mee waarop alle cafés aangegeven staan, zodat je ook in een voor jullie onbekende stad de cafés goed kunt vinden. 

 Kan ik ook sterke drank bestellen met de drankkaart?
Met de drankkaart kan in ieder café dat op de drankkaart vermeld staat één bier, fris of wijn gedronken worden. Sterke drank is hier niet bij inbegrepen. In sommige cafés is het mogelijk om sterke drank te bestellen tegen bijbetaling, maar dit is door ieder café zelf te bepalen. Vraag er even naar aan de bar.

 Geldt er een minimum leeftijd?
De minimumleeftijd voor een deelname aan de kroegentocht is 18 jaar. Controle vindt plaats op de avond zelf in het startcafé. Personen jonger dan 18 jaar krijgen geen drankkaart overhandigd en hier geldt géén restitutie van het aankoopbedrag. Vergeet je id-bewijs niet!

2. De bestelling

 Geldt er een maximaal aantal personen?
De kroegentocht is online te boeken vanaf 2 tot 30 personen. Indien je met een groep groter dan 30 personen een kroegentocht wil lopen ontvangen wij graag ruim op tijd, maar minstens één week van tevoren, een aanvraag via info@kroegentochtnederland.nl

 Hoe ver van tevoren kan ik een kroegentocht boeken?
Je kunt je kroegentocht al maanden van tevoren boeken, maar de late beslissers kunnen ook nog op de dag van de kroegentocht een boeking plaatsen tot uiterlijk 15.00u. Indien je ná dit tijdstip nog een bestelling plaatst kunnen we geen garantie geven dat jullie nog terecht kunnen. In dit geval geldt géén restitutie van het aankoopbedrag.

 Kan ik nog voor één of meerdere personen annuleren of de datum wijzigen?
Het is om verschillende redenen helaas niet eenvoudig om een reeds bestelde en betaalde kroegentocht te wijzigen en/of te annuleren nadat de kroegentocht besteld en betaald is. Je hebt namelijk reeds een factuur met datum ontvangen en de bestelling is al doorgegeven aan verschillende betrokken partijen. Indien je toch wil overgaan tot het wijzigen of annuleren van een kroegentocht kun je schriftelijk tot uiterlijk twee volledige werkdagen van tevoren wijzigingen doorgeven. Houd hierbij rekening met de omboekingskosten. Deze bedragen € 0,95 per voucher (dus € 0,95 per persoon die op kroegentocht gaat) +25% van het totale aankoopbedrag. 
Tip: de kroegentocht is om deze reden nog tot op de dag zelf te boeken zodat je zeker weet dat je boekt voor het aantal personen dat daadwerkelijk mee kan gaan.

 Kan ik nog bijboeken voor personen?
Het is mogelijk om nog voor twee of meer personen bij te boeken. In dit geval plaats je een nieuwe boeking voor het betreffende aantal personen. Dit geldt als nieuwe boeking, dus je dient hiervan de factuur en het betalingsbewijs mee te nemen naar het startcafé.